Gejfon.com - Tvoj partner s druge strane linije

Jer svaki kontakt počinje pozivom...

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Nedjelja
00 - 24 sata

Nazovi me

Tel: 064/665-664
Cijena poziva: tel:0,93€ - mob:1,12€ min

Gay Split

Došao sam studirati u Splitu montažu na Akademiji 2012. godine. Tada sam bio s jednim dečkom već par godina skupa, no studij sam morao završiti negdje drugdje jer u Zagrebu nisam upao. Zagrepčanin u Splitu, još gay. Mislio sam da će mi biti loše, iskreno. Gay Split slab je pojam, a ja sam došao ni godinu dana nakon prvog splitskog Pridea u grad. S dečkom sam prekinuo tokom sljedećih par mjeseci jer smo shvatili da nema smisla dok sam u drugom gradu da smo skupa, a i veza ta je već bila na zalazu. Tako sam ja, solo, u Splitu krenuo tražiti muškarca. Koliko god da je Split konzervativan grad, gay populacija u Splitu postoji i naučili su se nositi s malo većom dozom homofobije za razliku od mene koji ju u Zagrebu skoro pa i nisam doživio.

Gay Split – gay scena u Splitu

Oduvijek sam bio društveno angažiran pa kad je najavljen novi Pride u Splitu odlučio sam volontirati u organizaciji. Odjednom sam upoznao hrpu gay ljudi, muškaraca i žena koji su me vrlo prisno primili u organizaciju. Splitski Pride bio je sjajan, a sve zahvaljujući ljudima koji stvarno vjeruju u bolju budućnost. Gay Split postao je toliko više gay u mojim očima s tim Prideom. Hrpa zastava, ljudi odjeveni u življe boje – svi su slavili mjesec ponosa skupa. U svemu tome bio je i jedan dečko koji se interesirao za mene, no falila mu je neka inicijativa, a ja sam ga pustio da se odluči. U tom trenu završavao sam godinu, bio sam okupiran Prideom i nisam iskreno ni pomišljao na frajere.

Gay Split – druga godina u Splitu

Ako je prva godina bila upoznavanje grada i Pride, druga je bila obilježena dečkom koji je napokon skupio hrabrosti pitat me hoćemo li van. Gay Split nije nudio puno opcija, no odlučio me odvest van grada. Šetali smo kasno navečer jednom plažom kad je napokon odlučio poljubit me. Bilo je jako divno i romantično i tada smo počeli hodati. Nakon dečka u Zagrebu, ovaj je bio puno zreliji i odgovorniji. Makar mu je trebalo puno da mi pristupi, isplatilo je. Odgovoran lik koji radi i želi neku budućnost na kraju je preselio samnom natrag u Zagreb nakon mog studija. Gay Split prestao je biti pojam, došli smo natrag kod mene u moj grad.

Gay Split – sve se može

Premda mislimo da je Split konzervativan grad, gay Split postoji i danas živim sa likom koji je u Splitu odrastao i naučio se nositi s mentalitetom tog grada. U suštini nije tako loše, a Split svake godine sada ima miran Pride koji slavi borbu za ravnopravnost, dok huligani više ne posjećuju Pride s druge strane. U Splitu se sve može pa ne odustajte od ljubavi ako tražite partnera istog spola.